Daviscup zomervakantie

Daviscup zomervakantie

Deze zomervakantie staat er een Daviscup toernooi op het programma. In dit bericht vind je alle informatie over dit toernooi. 


Periode : 20 juli tot 11 september
Inschrijvingen: Inschrijven kan tot  17 juli op het prikbord in de kantine of via de mail naar k.waalboer@hotmail.com
Bij genoeg inschrijvingen wordt een finaledag/avond georganiseerd. 

Wat houd het in

Een teamtoernooi met handicap(punten voor of tegen geven). De Daviscup is een teamtoernooi met een team bestaande uit twee personen waarbij het niveau van de teamleden mag verschillen. De bedoeling is dat je heel deze periode zelf kan bepalen met je tegenstanders wanneer je een wedstrijd gaat spelen. Op basis van het aantal inschrijvingen wordt er een indeling gemaakt.

Het toernooi gaat als volgt:
Team 1(de backhands)
A.Jan (contactpersoon)
B.Kees

Tegen

Team 2 (de forehands)
A.Klaas(contactpersoon)
B.Henk

De contactpersonen mailen elkaar om een wedstrijd in te plannen en reserveren deze via de website.
Wanneer dat gelukt is pak je een formulier.
Net als bij de DUO competitie speel je tegen allebei jouw tegenstanders een pot. Daarbij speel je net als bij DUO tussendoor een dubbel. Je begint dus met speler A van team 1 tegen speler B uit team 2 en na de dubbel speel je tegen de tegenstander die je nog niet gehad hebt.

Echter!
Niet iedereen heeft precies hetzelfde niveau, en het toernooi moet voor iedereen (senioren en jeugd) leuk zijn. Op basis van ratingpunten wordt er een handicap voor of tegen ingesteld. Het kan dus gebeuren dat je een partij begint met 6-0 achter of voor. Na de inschrijvingen zal de toernooicommissie een besluit nemen over deze handicap punten.

Na de wedstrijden geef je de uitslag door, door een uitslagformulier van het prikbord te pakken en deze in te vullen. Dit briefje lever je in in de daviscup doos in de kantine. Op de website en in de kantine wordt de stand bijgehouden. Zo ontstaat er een competitie tussen alle verschillende teams met daarbij aan het einde een uitslag. 

Geen reactie's

Geef een reactie