De oprichting van de 50+ groep

De oprichting van de 50+ groep

TTV Dordrecht is opgericht in 1947. Twee jaar eerder dan mijn persoontje. Die twee jaar is overigens niet het enige verschil. Bij mij kwam er destijds geen notaris bij kijken zoals bij onze TTV. Zou mijn moeder overigens niet op prijs gesteld hebben! 

DE 50+ groep bestaat volgens overlevering ongeveer 24 jaar. Het was een initiatief van JelteThoma en Alex van Strien. Beiden niet meer onder ons. Ik weet zeker, dat als er een tafeltennishemel is , zij daar weer een balletje slaan aan van die hemelsblauwe tafels. Overigens vind ik het een rotkleur. Geef mij maar een groene. Beide mannen hebben veel gedaan voor de 50+ groep. Jelte vond het prachtig je een dusdanige bal toe te spelen, dat je weer eens kon gaan bukken om het balletje op te rapen. Als je dan mopperde: “Wat een rotbal”, merkte hij altijd fijntjes op dat je hem gerust mocht gaan ruilen.

We hebben nog 2 deelnemers die vanaf het begin meedoen. Dat zijn de tachtigers Martin Muhlhaus en Corrie de Groot. Ze spelen nog met veel plezier. De oudsten die ik heb meegemaakt, waren al bijna negentigers. Chris Kat en Jos Verhagen. Chris was op het laatst slecht ter been en rug . Als het balletje aan zijn kant op de grond kwam liep je om de tafel, raapte het op, gaf het aan hem en liep weer terug naar je eigen kant om weer verder te spelen. Hopelijk wordt het mij nog gegeven nog enkele jaartjes door te spelen, zodat die hemelsblauwe tafels mij nog even bespaard blijven.

Adriaan

De laatste competitiestand (26-7-2022):

 

Geen reactie's

Geef een reactie