Kersttoernooi 50+

Kersttoernooi 50+

TTVD50+  KERSTTOERNOOI 2023

Dinsdag 19 december hadden we weer ons traditionele kersttoernooi. Een feest waarbij sportiviteit en gezelligheid samen gaan. Dat het populair is in de groep blijkt wel uit het feit dat er zo’n kleine dertig deelnemers waren. Allemaal gewapend met korte broek, batje en een goed humeur. Jullie columnist was er al voor tienen en werd dan ook begroet met de vraag: Had je wind mee?

Ik had me niet opgegeven voor achter de bar, het indelen van de tennistafels of het opstellen van tafels en stoelen voor de kerstlunch. Ik zie het echter graag. Mannen en vrouwen waren enthousiast bezig alles op orde te maken. Sommige tafels zagen alle hoeken van de kantine eerdat ze hun definitieve plek hadden gekregen. Toernooiorganisator Gerard was druk bezig met de voorbereidingen. Verder noem ik maar geen (weinig) namen, want vorige keer was  ik ook al eens iemand vergeten. Hij praat nog wel met mij.

Steeds werden er A4tjes per poule verstrekt met de wedstrijdgegevens. Dat liep prima. Misschien was het hele programma wel iets te lang, want bij de finales waren velen al naar huis. Adrie Anderson was de winnaar met Henk Blom als goede tweede. Het werken met handicaps levert altijd de nodige discussie op. En waarom vindt iedereen het bij mij altijd veel te laag?! In een vorige column had ik mijn opmerking ‘dat overal waar je bij mag zitten geen sport is’ (autoracen, schaken) teruggenomen. Dit met het oog op rolstoelsporters. Nu hebben wij sinds kort rolstoeler Niels en laat ik nu uitgerekend door hem in de derde ronde uitgeschakeld worden!

Wat betreft de kerstlunch mag de eiersalade van Tiny niet onvermeld blijven. Zo lekker. Ik gooi er maar van alles in, zei ze. Ze bakte ook tulbandcake voor bij de thee of koffie. Ik drink geen thee of koffie, maar heb toch twee (of drie?) stukken genomen. En dan natuurlijk onze krokettenkoning Martin. Die met al dat gefrituur bijna geen bord en plaats aan tafel had. Maar het kwam goed, hij hoefde niet in de keuken te gaan zitten.

Niemand keek er van op dat de echte kerstman aanwezig was, naast een aantal neppers zonder baard. In een onbewaakt ogenblik kon er een foto van hem gemaakt worden. Die hierbij gepubliceerd is naast andere sfeerfoto’s. Medewerkers en deelnemers hartelijk dank voor deze fijne dag, die misschien alweer voor de 25e keer gehouden werd. Jullie columnist a3aan.

ps. quote van een niet-deelnemer: Ik houd er niet van.

Ik kom om te helpen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.