The Chairman’s Cup

The Chairman’s Cup

Beste leden van TTV Dordrecht,

Inschrijven voor de Chairmans Cup is nu mogelijk via de website. Klik hier om naar de pagina van de Chairmans Cup te gaan.
Hier is het ook mogelijk om uitslagen in te leveren en de huidige tussenstand te bekijken.

Vorige week vrijdagavond zat ik me af te vragen hoe lang ik al lid ben van TTV Dordrecht. Ik schat het altijd te laag in, en heb daarom maar de ledenlijst erop nagekeken. 14 jaar… ik ben in 2009 lid geworden.

 

Waarom deze vraag?

Vanaf destijds en zeg maar tot en met corona was het op vrijdagavond een druk komen en gaan van recreanten, wedstrijdspelers en darters. Het zal daarvoor (dus voor 2009) vast ook al aan de gang zijn geweest, maar ik was er toen niet en kan er daarom niet over oordelen. Competitie of niet, na de potjes tafeltennis was het altijd gezellig om te blijven plakken onder het genot van een biertje en een bitterbal. Na corona is de vrijdagavond-sfeer eigenlijk niet meer zo geworden zoals ie daarvoor was… en dat is jammer. Natuurlijk spelen we regelmatig competitie en is het dart team van Pim en Ricardo ook nog actief, maar het zomaar binnenlopen is er helaas niet meer bij.

Tot vandaag…

Om te proberen deze traditionele verenigingsavond nieuw leven in te blazen, wil ik proberen zoveel mogelijk leden naar de club te lokken door een interne competitie te organiseren. Idee is om iedereen (dus wedstrijdspelers en niet wedstrijdspelers) gedurende ettelijke maanden op vrijdagavond tegen elkaar te laten spelen om punten te vergaren. Degene met de meeste punten zal beloond worden met de Chairman’s Cup en een cash bedrag van 100, 00 euro. De beker is een wisselbokaal, dus die mag je niet houden… het geld gelukkig wel. Over de precieze regels moet ik nog goed nadenken en overleggen met wat knappe koppen binnen de vereniging, maar een aantal elementen zal zo wie zo terugkomen:

  • De opzet is een individueel toernooi
  • Spelen met handicap. Zwakkere spelers krijgen een aantal punten voorsprong op sterke spelers. Welke manier moeten we nog even op broeden.
  • Games tellen mee, niet alleen wedstrijden (dus met 3-2 verliezen levert meer op dan met 3-1 of 3-0)
  • Vaak spelen wordt beloond
  • Quitte of dubbel: een herkansing model waarbij het opnieuw spelen van wedstrijden aantrekkelijk wordt gemaakt
  • Meerdere wedstrijden per avond mogelijk
  • Ouders van jeugdleden mogen ook meedoen

We hebben op de vrijdag meestal de beschikking over de gehele kleine zaal. Als er geen competitie gespeeld wordt, kan er ook in de grote zaal gespeeld worden. Via het reservering systeem zullen we kunnen zien hoeveel tafels er vrij zijn en hoeveel wedstrijden daarop mogelijk zijn.

Nu 2 vragen van mijn kant:

  • Aub even geduld mbt het regelement. Dat komt zsm
  • Ondertussen kan je je al wel opgeven (nogmaals, je bepaalt zelf hoe vaak en tegen wie je speelt & je kan altijd later instromen)

Volgende week vrijdag (20 oktober) kunnen we al beginnen. Het is dan een vrije week voor de competitie dus volop ruimte beschikbaar. Het regelement zal op die avond gepresenteerd worden en er is dan ruimte voor vragen en feedback. Start om 20.00 uur

Ik hoop op een overweldigende respons van jullie kant. Begin aub met je op te geven, zodat ik ook de communicatie wat vorm kan gaan geven.

Hopelijk tot gauw!

Groeten,

Mike

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.