TTVD 50+ goed voor zilver

TTVD 50+ goed voor zilver

De volle parkeerplaats maakte het al duidelijk. Er was weer een 3mix-toernooi in ons clubgebouw.
Drie tafeltennisverenigingen, te weten Alexandria 66, Dordrecht en TOGB (Tot Ons Genoegen Berkel), strijden weer om de eer. Jazeker, weer!
Deze ploegen doen dat al jaren. Ik lees er over in een artikel van Aad Wijsman TOGB. Ton Timmer was zo goed om het mij ter hand te stellen (wat een prachtige uitdrukking). Bedankt.
Het initiatief was genomen door Aad Weber Alexandria 66 die TOGB uitnodigde. Heten die mensen daar allemaal Aad. Onze Aad Anderson komt ook uit Rotterdam.
Op 24 februari 2004 vond het eerste treffen plaats. Alexandria werd de winnaar.
Een aantal jaren later ging ook Dordrecht meedoen. Toen werd er de naam 3mix-toernooi aan gegeven.
Later, na het overlijden van de initiatiefnemer, werd het het Aad Weber 3mix-toernooi. Nou moet ik zeggen dat ik die naam als zodanig nog nooit heb horen noemen. Maar ik kan het gemist hebben als niet-deelnemer.
Door corona is er een onderbreking van drie jaar geweest. Dit jaar hebben we het weer opgepakt en reeds tweemaal achter de rug. De eerste keer bij Alexandria 66 en nu bij ons.
Nou, een drukte van belang. Zeven teams van twee personen maal drie is al 42 en dan nog wat supporters en een journalist. We kunnen wel spreken van een tsunami aan grijze tot witte koppies.
Tiny en Martin runden het bargebeuren. De broodjes ei waren van Tiny en Martin frituurde wel zo n 40 kroketten. Maar goed dat Wim Sonneveld er niet was met zijn lezing over de meest verschrikkelijke puisten en zweren.
Gerard Stok leidde streng maar rechtvaardig als wedstrijdleider.
Tijdens mijn korte bezoek die middag, proefde ik een en al sportiviteit. Aan de andere kant inzet en de wil om te winnen. Nou, wij verloren wat en wij wonnen wat en werden zodoende tweede.

Goed voor zilver!
Niet dat er een plak was, maar meer zilvergrijs in de haren.

Dan wil ik nog even terugkomen op mijn vorige column Tafeltennis sport of spel. Ik had er helemaal niet aan gedacht om mijn Dikke Van Dale uit de kast te trekken. Deze vermeld het volgende:
Spel: Bezigheid die tot vermaak of ontspanning wordt verricht met een competitie-element. Bijvoorbeeld balspelen(!).
Sport: Activiteiten die er op gericht zijn om de fysieke en/of mentale prestaties door middel van training en wedstrijden te verbeteren
Je mag van mij zelf bepalen onder welke activiteit je wilt vallen.

Een fanatieke wielerfan jaagde ik tijdens de Tour de France in notime op de kast door te zeggen:
“Wielrennen is geen sport!”
Waarom dan wel niet?? brieste hij.
Wel, alles waar je bij mag zitten vind ik geen sport.

Groet, Adriaan

 

Geen reactie's

Geef een reactie