Valt de jeugdmiddag in het water?

Valt de jeugdmiddag in het water?

Valt de jeugddag in het water? Of valt het regenwater vooral op de jeugd zelf?
Nadat de jeugd klaar was met de eerste competitiewedstrijd, konden ze meteen hun regenpak aan doen om zich op te maken voor de jeugddag. Teminste regenpak?! Nee dat is toch niet in de mode en niet meer van deze tijd?
Dus de enige met een regenpak en een paraplu was natuurlijk de ouderwetse trainer….. Kevin.

Waar gingen we dan heen? We hielden het dit keer dichtbij huis enn reserveerde bij onze eigen Bert van Ginneken allerlei leuke buitenactiviteiten in de bossen. Op voorhand werd er gekozen voor vlotten bouwen en varen en boogschieten. Gezien het ontzettend mooie weer deze dag is dit plan enigszins aangepast.

De middag startte met een kampvuur maken en daar knakworstjes en marshmallows op roosteren. Ondanks dat deze niet altijd warm waren of te zwart werden, gingen de lekkernijen in een razend tempo naar binnen. Met de buikjes vol gesnoept was het tijd voor een spannende GPS tour door het bos. Met de hele groep werd er gezocht naar verschillende rebussen in het bos. Deze kaartjes met de puzzels konden worden gevonden door het instellen en volgen van het GPS apparaatje. Dit ging alle jeugdleden goed af, de enige die hier een beetje moeite mee had was, opnieuw, Kevin. Om het extra leuk te maken kwam het tijdens het avontuur met bakken uit de hemel. De paraplue van onze meest hippe trainer was opeens niet meer zo’n overbodige luxe, waardoor iedereen probeerde de paraplu te veroveren.

Na de GPS tour en het waterballet stond het boogschieten op het programma. Bert legde vakkundig uit hoe je de pijlen in het bord moest schieten. Vervolgens werd er eerst geoefend met het schieten. Na het oefenen werd en een kleine competitie gehouden in twee teams. Kevin had echter weinig vertrouwen in onze jeugdleden, en zette een kleine weddenschap op. Niemand zou volgens Kevin de roos kunnen raken. Dit was een uitdaging die de groep natuurlijk graag aanging. Zonder pardon schoot Sydney hem vol in de roos en krijgt ze bij de volgende training iets lekkers van de bar.

Na het pijlen schieten stond de spannende overtocht met de boot op het programma, deze tocht van zeker wel 30 seconden sloot de jeugdmiddag af. Ondanks de regen, was het een erg gezellige middag voor de jeugdleden en de grote kinderen (begeleiders), Kevin, Marianne, Tamara en Jessica. Daarnaast natuurlijk speciale dank voor Bert voor het organiseren van de leuke activiteiten.

Geen reactie's

Geef een reactie