Vervroegd kampioen!

Vervroegd kampioen!

Met de laatste wedstrijden nog voor de boeg, zijn al 4 teams erin geslaagd zich kampioen te mogen noemen! Teams 6, 7 en 14 in de duo competitie en team 3 in de reguliere competitie.

Team 6 kreeg voor dit seizoen nieuwe teamleden om wederom te gaan strijden om het kampioenschap in de 3e klas. Want helaas waren Stefan en Peter dit seizoen teruggezet naar de 3e klas, ondanks hun kampioenschap vorig seizoen. Ze wilden hiervoor wel graag een 3e man aan het team toevoegen en daar wilde Jochem wel gehoor aan geven. Daarnaast kwam er ook een enthousiast oud-lid weer competitie spelen: Richard Pons. Na jaren afwezigheid was het nog maar afwachten of het tafeltennissen op niveau ging lukken. Richard: ‘’Het is goed bevallen. Het was een beetje lastig inschatten van te voren wat ik in de 3e klasse zou doen. Ondanks de sterke poule is dat niet tegen gevallen’’. Met zijn huidige score van 11 uit 12 is dat zeker te geloven. En ook de andere drie teamleden laten mooie cijfers zien. ‘’Ik vind het ook een leuk team waarin ik speel en met z’n vieren spelen geeft ook een hoop flexibiliteit’’, aldus Richard. En mochten andere teams behoefte hebben aan een invaller, vind Richard dat ook leuk om te doen. Mits hij kan en mag uiteraard. Met nog 1 wedstrijd te gaan, en de directe concurrent zelfs nog 2, zijn ze niet meer in te halen als ze de laatste wedstrijd 0-5 zouden verliezen. Kortom: het kampioenschap mag gevierd worden en volgend seizoen wel op naar de 2e klas! Gefeliciteerd team 6!

Team 7 was helaas in dezelfde situatie beland als team 6. Ondanks dat ze vorig seizoen kampioen in de 4e geworden waren, moesten ze helaas weer in de 4e gaan spelen. Dit, omdat heel de duo competitie op rating werd ingedeeld en ze daardoor nog niet genoeg ratingpunten hadden om in de 3e uit te komen. Ook dit team heeft karakter getoond en het gewoon weer opnieuw gedaan! Als je hun resultaten zou volgen, dan was het niet de vraag of ze kampioen zouden worden, eerder wanneer. Op een bepaald moment moesten ze nog 1 punt halen, waarop Ricardo reageerde: ‘’Maar dat gaat wel goed komen volgende week’’. Blijk van genoeg zelfvertrouwen. Melchior, Lars en Ricardo laten dit ook zien met mooie persoonlijke scores van respectievelijk 75%, 83% en 89%. Met een voorsprong van 13 punten (met 1 wedstrijd meer gespeeld) hebben ze een onoverbrugbare voorsprong genomen op de concurrentie. Dan kan er maar 1 terechte uitkomst zijn: kampioen in de 4e klas! Gefeliciteerd team 7!

Team 14 was niet meteen gedegradeerd, maar werd jammer genoeg wel terug gezet van de 5e naar de 6e klas. “We vonden dat we niet thuis hoorden in de 6e klas. En er is maar 1 manier om dat te bewijzen” reageren Gerrit en Arie hierop. Zodoende ging dit team laten zien recht te hebben op een plek in de 5e klas. Het seizoen werd gelijk goed begonnen met een 0-5 uit overwinning. En met consequente overwinningen van 4-1 of 5-0 werd er telkens afstand genomen van de concurrentie. Al bleef de directe concurrent Serve 71 nog wel in de achtervolging. Maar ook daar weet dit team goed op de reageren: “Het was achteraf wel heel prettig dat we de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Serve 71 met 5-0 hebben gewonnen, want halverwege hadden we nog maar 2 punten voorsprong. A.s. donderdag nog 1 wedstrijd en dan op naar de 5e klas!’’. Gefeliciteerd team 14!

De spelers uit Team 3 regulier waren al een aantal keren bij het kampioenschap in de 2e klas. Elke keer ging de nummer 1 positie op een paar punten aan hun neus voorbij. Dus dan maar weer een seizoen 2e klas. Toch bleef er die ambitie om kampioen te worden en door te stromen naar de 1e klas. Hiervoor moesten er wel moeilijke wijzigingen doorgevoerd worden in de teamindeling, om zo een team op te stellen dat meer kans zou maken op het kampioenschap. En het was nog maar afwachten of het resultaat opleverde. De eerste 2 wedstrijden werden door he team bestaande uit Narada, Jessica, Ben en Remco gewonnen. De 3e wedstrijd was gelijk een belangrijke tegen de verwachte directe concurrent Phoenix. Hier werd met veel passie en motivatie gespeeld wat resulteerde in een prachtige 8-2 overwinning. Nu moest deze voorsprong behouden worden. En dat lukte met verve. Alleen in de return tegen Phoenix werd gelijk gespeeld, alle overige wedstrijden werden gewonnen. En omdat Phoenix punten liet liggen, mag ook team 3 regulier zich vervroegd kampioen noemen! Gefeliciteerd team 3 regulier!

Mogelijke kampioenen

Rest nog jullie te wijzen op de volgende spannende laatste wedstrijden:

  • DUO team 8 van Bauke en Cees; 4e klas
  • DUO team 15 van Jan, Davey, Henk en Astrid; 6e klas
  • DUO team 18 van Celina en Floortje; 7e klas

Zij moeten komende week de 1e plaats nog zien veilig te stellen om zich kampioen te mogen noemen. Veel succes allemaal!

Met sportieve groet,
Remco Koster
Wedstrijdsecretaris Senioren
TTV Dordrecht

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.